Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум при ускорение???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум при ускорение???

Чувам странен шум при по-услиено ускорение на първа и втора предавка. Шума е по - скоро метален и е заедно със звука на двигателя. Получава се само при ускорение. Няма никакъв шум на място без значение дали съединителя е натиснат или не и дали съм на 850 или 5000 оборота. На 4-та и 5та скорост звука на двигателя е абсолютно чист.
    Някой има ли представа дали подобен шум може да идва от съединителя или да търся другаде?
    Алфа 147 1.6 ТС

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
    Чувам странен шум при по-услиено ускорение на първа и втора предавка. Шума е по - скоро метален и е заедно със звука на двигателя. Получава се само при ускорение. Няма никакъв шум на място без значение дали съединителя е натиснат или не и дали съм на 850 или 5000 оборота. На 4-та и 5та скорост звука на двигателя е абсолютно чист.
    Някой има ли представа дали подобен шум може да идва от съединителя или да търся другаде?
    Алфа 147 1.6 ТС
    При мен имаше 2 шума единия го отстраних беше от лагера на динамото и се чуваше точно при ускорение, но не съм сигурен дали се е чувало и на 4-5 предавка при мен. (все едно имам турбо но с метален звук ). Другия е от аксиалниа лагер на съединителя но той се чува само при натискане на съединителя. Вече ако аксиалниа лагер е много много зле може и да се чува постояно но не съм сигурен. При мен отначало отшумяваше по-бързо като се постопли колата, но сега трае малко по-дълго. Може да има фаза, в която може да се чува постоянно. Но аз лично си мисля, че ще е динамото.

Comment

Алфа 147 1.6 ТС
      Я погледни тук
      Дано помогне
      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
        При мен имаше 2 шума единия го отстраних беше от лагера на динамото и се чуваше точно при ускорение, но не съм сигурен дали се е чувало и на 4-5 предавка при мен. (все едно имам турбо но с метален звук ). Другия е от аксиалниа лагер на съединителя но той се чува само при натискане на съединителя. Вече ако аксиалниа лагер е много много зле може и да се чува постояно но не съм сигурен. При мен отначало отшумяваше по-бързо като се постопли колата, но сега трае малко по-дълго. Може да има фаза, в която може да се чува постоянно. Но аз лично си мисля, че ще е динамото.
        Шумът на динамото имаше ли го при форсиране на място?

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
        Я погледни тук
        Дано помогне
        Не съм сигурен, че разсъждавам правилно, но си мисля, че ако има проблем по генерацията ще чувам шум и на място при форсиране.
        Ако съединителя превърта има ли някакъв специфичен шум?
        Клоня към съединителя защото имам подозрения, че е тръгнал...

Comment

Ако съединителя превърта има ли някакъв специфичен шум?
          Не би трябвало. Или поне няма как да чуеш, дори и да е останал съвсем без феродо. Просто ще се вдигат оборотите на двигателя.
          Можеш да направиш елементарен тест за превъртането на съединителя - спираш фронтално срещу бордюр (да не е много висок, за да не одраскаш маската), допираш двете предни колелета в него, на 1-ва предавка отпускаш плавно педала на съединителя и подаваш газ, докато преодолееш бордюра. Ако съединителят приплъзва, би трябвало да го усетиш. Евентуален тест с опъната ръчна спирачка и опит за потегляне, също е възможно. Трети вариант е по време на движение да преминеш от по-висока на по-ниска предавка и с подаване на газ, но по-трудно ще хванеш ако не е съвсем заминал.
          Има вероятност да тресе при потегляне, но тогава ще е от омекнали или счупени демпферни пружини, а не от износено феродо.
          Last edited by Pepo; d.m.y г., 14:38.

Comment

Не би трябвало. Или поне няма как да чуеш, дори и да е останал съвсем без феродо. Просто ще се вдигат оборотите на двигателя.
            Можеш да направиш елементарен тест за превъртането на съединителя - спираш фронтално срещу бордюр (да не е много висок, за да не одраскаш маската), допираш двете предни колелета в него, на 1-ва предавка отпускаш плавно педала на съединителя и подаваш газ, докато преодолееш бордюра. Ако съединителят приплъзва, би трябвало да го усетиш. Евентуален тест с опъната ръчна спирачка и опит за потегляне, също е възможно. Трети вариант е по време на движение да преминеш от по-висока на по-ниска предавка и с подаване на газ, но по-трудно ще хванеш ако не е съвсем заминал.
            Има вероятност да тресе при потегляне, но тогава ще е от омекнали или счупени демпферни пружини, а не от износено феродо.
            Притриса когато съм срещу бордюр или потеглям под наклон. Трябва да подавам доста газ за да не тресе. Това и причината да си мисля, че съединителя е на път... Според теб обаче това не може да е причина за допълнителен шум при ускорение...???

Comment

Притриса когато съм срещу бордюр или потеглям под наклон. Трябва да подавам доста газ за да не тресе. Това и причината да си мисля, че съединителя е на път... Според теб обаче това не може да е причина за допълнителен шум при ускорение...???
              Тцъ

Comment

Имаше го на място без и с форсаж като с форсаж се чуваше по силно.

Comment

[QUOTE=zombiran;571594]

Имаше го на място без и с форсаж като с форсаж се чуваше по силно.

Така и предполагах. При мен на място няма нищо, нада, нула. Двигателят работи перфектно, супер балансирано, тихо, без тресене, без тропане.

Comment

Притриса когато съм срещу бордюр или потеглям под наклон. Трябва да подавам доста газ за да не тресе. Това и причината да си мисля, че съединителя е на път...
                    Кога, при потегляне по наклон ли? Топла, студена или и винаги? Притрисането го усещаш от съединителя, а не от мотора, нали?

Comment

Кога, при потегляне по наклон ли? Топла, студена или и винаги? Притрисането го усещаш от съединителя, а не от мотора, нали?
                      При потегляне под голям наклон (изкачване) или срещу бордюр (както ти каза). Притрисането определено мисля, че е от съединителя и мисля, че няма значение дали е топла или студена.

Comment

.
                        Last edited by nblagoev; d.m.y г., 23:40.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                        Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                        Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                        Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

След доста слухтене снощи стигнах до извода, че въпросния шум идва от окачването. Шума е като триене на нещо метално. Не е звънтене, не е тропане или чукане, а точно триене. До колкото мога да определя, мисля, че е от нещо което се върти. Реших, че е от окачването не защото съм сигурен, че го чувам там, а защото сведох нещата, които се въртят и могат да шумят така и то само при движение до окачването Интересното е, че се появява само като подавам газ на първа, втора предавка и то подавам по-сериозно от нормалното (при голямо натоварване).
                          Ще го мъдря тия дни де...то се е видяло...

Comment

Пробвай да я ускориш един път плавно и после на същия терен я сепни.Ако има разлика в звука и при втория тест усетиш,че се получава дупка в тягата,съединителя е пътник.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Пробвай да я ускориш един път плавно и после на същия терен я сепни.Ако има разлика в звука и при втория тест усетиш,че се получава дупка в тягата,съединителя е пътник.
                              Точно това правих и не съм на 100% сигурен, но мисля, че при плавно ускорение няма шум...за дупка в тягата не мога да твърдя защото целия бях слух
                              Замислих се обаче, че ако въпросния шум идва от съединителя би трябвало да има някакво значение дали натискам/отпускам съединителя. В случая шума не се влияе по никакъв начин от педала на съединителя. Има го само в движение и само при по силно настъпване на газта.

Comment

Working...
                              X